Masszázsok

Svédmasszázs

Relaxáló: Ugye te is érezted már, hogy mekkora szükséged van egy kis pihenésre, lazításra? A relaxációs masszázsnak pont az a lényege, hogy sok jótékony hatása mellett nyugtat, lazít. Ezzel csökkentve a stresszt, oldva a feszültséget.

További jótékony hatásai:

 • Fokozódik a vérkeringés
 • Élénkülnek a sejtek
 • Hisztamin termelődik, ami segíti az erek tágulását
 • Leválik az elhalt hám, és helyette fiatalabb kerül a helyére
 • Csökken a bőr alatti kötőszövet zsírtartalma
 • Gyorsabb a salakanyag kiürítése
 • Görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású

Frissítő: A svédmasszázs egy kifejezetten testet gyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs. A 19. sz. végén egy svéd vívómester, Henrik Ling fejlesztette ki, és határozta meg a svédmasszázs fogásrendszerét.

A svédmasszázs egy igen kedvelt masszázs fajta hazánkban, de Európa szerte is. Rendkívül hatásosan alkalmazható az izomzat regenerálódásában, melyet a svédmasszázs teljesen kipihentté tesz, oldva az izom minden merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fibromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

Izomregeneráló: Az izomregeneráló masszázs a svédmasszázs csoportjába tartozik. A masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, javul a nyirokkeringés, meggyorsul a salakanyag kiürítése. A feszes izomzat ellazul, görcsök megszűnnek, ezáltal növekszik az izmok terhelhetősége. A masszázsfogások ingereket váltanak ki, melyek az idegek segítségével az idegrendszerbe jutnak, ahol különböző válaszreakciók jönnek létre. A légzés nyugodt, mélyebb lesz. A sok lazító fogás hatására elernyed, megnyugszik a test, relaxált állapotba kerül, az erősebb, tonizáló fogások pedig frissítenek.

IMT - Integrált ManuálTerápia

A csontkovácsolás valószínűleg szinte egyidős a masszázs kialakulásával. Az évszázadok során a technikai kivitelezés egyre finomodott és sokféle irányzata alakult ki, technikailag azonban sok hasonlóságot mutatnak. Technikáját tekintve figyelembe vesszük az anatómiát és a biomechanikai ismereteket.

Az integrált manuálterápia egy komplex módszer, amely technikai alapja az állapotfelmérés, a mozgás blokkok lokalizálása és megfelelő csoportba sorolása.

A kezelése irányul izom, ín-letapadás vagy ízületi blokk, valamint felismert változásra adott lokális és komplex kezelés speciális fogásokkal.

Nyirokkeringést fokozó masszázs - kézi kezelés

A nyirok drainage-nek nevezett technikát – ami folyadékelvezetést jelent – a ’30-as években fejlesztette ki dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége. Lényege, hogy pumpáló, nyomkodó mozdulatokkal nyomást fejtenek ki a nyirokrendszerre, aminek hatására a szervezetben beindul a nyiroknedvek vándorlása. A keringés aktiválásával a vérkeringés élénkül, a felhalmozott salakanyagok ezáltal gyorsabban bekerülnek a véráramba, onnan a májba és a vesékbe, majd hamarabb választódnak ki, és távoznak a szervezetből. Az anyagcsere gyorsul, a méregtelenítés hatására pedig erősödik az immunrendszer is.

A narancsbőr kialakulásának egyik fő oka a rendszertelen, zsíros táplálkozásban, a genetikai hajlamban, valamint az anyagcsere felborulásában keresendő, másik fő oka a nyirokkeringés zavara. A nyirokdrenázs arra jó, hogy elvezesse a nyirokfolyadékot, és csökkentse a szöveti ödémákat, azaz duzzanatokat. Fogyókúrázóknak jó hír, hogy mivel a nyirokkeringést fokozó masszázs stimulálja a zsírszöveteket, így könnyebben meg lehet szabadulni a plusz kilóktól is.

A nyirokkeringést fokozó masszázs jótékonyan hat az idegrendszerre is: javítja a közérzetet, nyugtat, ellazít, energetizál, és biztosítja a pihentető alvást.

A nyirokkeringést fokozó masszázs kivitelezése nagyjából másfél-két és fél óráig tart, és legkorábban 8-10 kezelés múlva látható és tapintható eredmény.

A nyirokdrenázs-technika alkalmazásakor a masszőr enyhe csavaró, pumpáló fogásokat alkalmaz, ami a nyirokelvezetést segíti elő. Minden fogás nyomó és lazító fázisból áll.

A nyirokkeringést fokozó masszázs nem könnyű technika, így, ha biztosra akarsz menni, válassz egy jó masszőrt.

A nyirokkeringést fokozó masszázs előtti és utáni napokban mindenképp figyelj a bő folyadékbevitelre. Az anyagcsere élénkítésével nagyobb mennyiségű székleted lehet, amiben nyák jelentkezhet.

A legtöbben, amikor diétázni kezdenek, hirtelen több rostot visznek be, mint amennyit korábban megszoktak. 

Hullámmasszázs - gépi kezelés

Ez a korszerű gép a nyirokrendszer egyik legkiválóbb karbantartója.

Egy kezelés 22 ezer lépésnek megfelelő, ami a nyirok- és érrendszerre hat.

Legkiválóbb hatását heti 3 alkalom biztosítja legoptimálisabban.

Célszerű a kézi nyirokkeringést fokozó masszázs mellé kiegészítésnek, de bármelyik masszázs mellé hatásos eredményt érhetünk el vele.

Kiváló salaktalanításra, alakformáló kezelésre, narancsbőr kezelésre, karcsúsításra, nyirok és vérkeringés fokozásra, folyadék többlet elszállítására, izomlázra, görcshajlam esetén, nyiroködémánál, érelmeszesedésnél, cukorbetegeknek.

Jobb ha tudod! Szervezetünk elengedhetetlen része nem csak a vérkeringes hanem a nyirokkeringés is. Bármelyiknél is fennakadás alakul ki felborul a megfelelő keringés. Míg a vér 80% addig a nyirok erek 20% folyadékot szállítanak. Ha nyirokerek nem tudják ellátni a feladatukat akkor alakul ki az ödéma. A narancsbőr is egy fajtája az ödémának.

A nyirokfolyadék az erekben nyugalmi helyzetben 3-5 cm halad. Mozgás hatására ez megélénkül. Ugyanezt a hatást váltja ki a hullámmasszázs gép. Persze nem helyettesíthető vele az egészséges életmód.

Viszont kiválóan kiegészíthető vele es gyorsítható fel a folyamat. Kézi nyirokdrenázzsal együtt alkalmazva heti 2, de minimum 1 kezelés szükséges. Csak gépi kezelés heti 3 alkalom javasolt. 

Alkalmazása:

Salaktalanítás, alakformáló kezelések után a lebontott zsírok kiürítése, narancs bőr kezelés, karcsúsítás, nyirokkeringés és vérkeringés fokozása, relaxáció és stresszoldás, folyadéktöbblet elszállítása, bőr textúrájának javítása, gyenge fizikai kondíciók javítása, izomláz, gyulladás, sebgyógyulás, álmatlanság, immungyengeség, székrekedés feloldása, nyiroködéma, krónikus vénás elégtelenség, mélyvénás trombózis megelőzése, bénulással járó állapotok, görcshajlam, cukorbetegség, érelmeszesedés, törés, amputáció, műtét utáni állapot, gerincsérülés, visszértágulat, isiász, ficam, rándulás.

Immunerősítő nyirokmasszázs

A masszázs lényege, hogy felszabadítja a letapadt nyirokváladékot és elősegíti annak folyamatos áramlását. A rendszeres immunerősítő masszázzsal megelőzhető a betegségek súlyos kialakulása. Illetve, ha már lázmentes időszakban tartunk, akkor felgyorsítja a gyógyulást. Segít kiüríteni a szervezetből a káros anyagokat. Akár 3 évestől 100+ éves korig alkalmazható.

Narancsbőr kezelés

A narancsbőr sok nőnek okoz problémát, főként esztétikailag. Ezzel a kezeléssel teljesen megszüntethető. A kezelés során a bőr feszesebb, simább lesz. Javasolt 20-25 kezelési terápiát alkalmazni, heti 2-3 alkalommal.

A cellulit kezelés alapvetően nem más, mint a nyirokrendszer kezelése, jobb működésre ösztönzése. A cellulit masszázs mellett a nyirokkeringést fokozó masszázs kiválóan kezeli ezt az elváltozást. Komplex kezelésnél a hatás gyorsabb, tartósabb eredményt biztosít.

A zsírpárnácskák, akár a cellulit, képes mindenhol a zsírszövetben megtelepedni. A zsírpárnácskák eltüntetésének a legjobb módszere, hogy a felgyülemlett lerakódott zsírt kell égetni.

Triggerpont terápia

A trigger pontok és tender pontok az izomszövetben tapintható érzékeny “feszültségcsomók”, melyek helyi, illetve kisugárzó (fájdalmas izomcsomótól távolabb jelentkező) tüneteket okozhatnak. Kívülről természetesen nem láthatók, a terapeuta tudja tapintani ezeket a borsónyi, vagy annál kicsit nagyobb területeket az izomzatban.

Míg a tender pontok kizárólag helyi fájdalmat okoznak az izomban, addig a trigger pontok kisugárzó panaszt produkálnak a testünk egy távolabbi részén. Innen ered a trigger pont neve is, hisz arról van szó, hogy ezek a feszültségcsomók a testünk más részében okoznak, indukálnak fájdalmat.

Az angol trigger szó magyar jelentése, előidéz, kivált. Gyakran fordul elő például, hogy az ülőideg gyulladás esetében nem az ülőideg irritációja okozza a problémát, hanem a farizomban lévő fájdalmas csomók.

Gyakran keresnek minket nyakfájdalommal vagy fejfájással, ilyen esetekben sokszor teljesen máshol van a probléma gyökere, lehetséges, hogy távol a fájdalomtól (pl. a háti szakaszon) találjuk meg a tünetekért felelős trigger pontokat. A trigger pontok ismerete, lokalizálása azért fontos, mert segít a fájdalom valódi okának megszüntetésében.

Köpölyözés

A kínai medicinában a köpölyözéssel a test energiaáramlását, azaz a csí áramlását kívánják befolyásolni. Ha valakinél az áramlás blokkolva van, vagy stagnál, akkor a köpölyözés segít annak újraindításában.

A nyugati szakemberek az eljárást az izmok kezelésére és a véráram felpezsdítésére használják. A mély izmok lazításában nagy szerepe van.

Fejfájás és migrén masszázs

A fejfájás az egyik legősibb tünet. A fejlett országok népességének mintegy 30%-a szenved valamilyen fejfájástól. Lehet tünete egy átmulatott éjszakának, vagy következménye egy súlyosabb betegségnek. Ez utóbbi szerencsére ritkább.

A fejfájásos betegek 60%-a migrénben, míg 25%-a stresszes eredetű fejfájásban szenved, míg 10%-a egyéb betegség miatt alakul ki.

A fejfájást a feszülő izomzat hozza létre, amely fizikai, lelki, vagy egyéb számos ok következtében is kialakulhat. A masszázs során ezeket az izomfeszülések, blokkokat oldjuk, amely a fájdalom csökkenését segíti.

Irodai székmasszázs

Ezt a stresszoldó, 15-20 perces technikát kaliforniai orvosok fejlesztették ki, többféle masszázst ötvözve.

Az ülőmunka, konferenciák, rendezvények, és a hosszadalmas számítógép előtt ülés kellemetlen hatásai enyhíthetők a székmasszázs segítségével.

20 perc elegendő arra, hogy a fizikailag és szellemileg megterhelt testet kellően felfrissítsük.

Kinesio tape

Mindennemű fájdalom csillapítására, terhelések csökkentésére.

Azonnali, gyors fájdalomcsillapítás. Nem igényel masszázst, nincs szükség vetkőzésre.

A tape ragasztás akár 3-7 napig is fennmaradhat. Nem akadályozza a mozgást, sőt elősegíti. Lehet benne fürdést, úszást végezni.

Talpmasszázs

Talcsakra, Thai: Segíthet beindítani a test öngyógyító erőit. Célja, hogy a mélyen lerakódott, eltemetett testi és lelki érzéseinket felhozza, majd az energiák segítségével összhangba, egyensúlyba hozza. 1,5 éves kortól egészen időseknek is. Számos betegség esetén kiváló terápiás eljárás. Méregtelenít, salaktalanít. Frissítő hatása van. Fájdalomcsillapító hatással bír.

Méregtelenítő talpmasszázs: A talpmasszázs növeli a szervezet ellenálló képességét. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti a testi, lelki egészséged megőrzését és visszaszerzését, az öngyógyító erőt aktiválva.

A talpon lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat. (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtőfogalom.) 

Arcmasszázs

Japán arcmasszázs: Egy nagyon különleges masszázstechnika, amely nem csak az arcot érinti, hanem a vállakat, a fejet és a nyakat is. Ez azért nagyon fontos, mert a nyak masszírozásával utat engedünk a vérnek, hogy feláramolhasson az arcba, és oxigént vigyen, táplálja az arcbőrt. Az arc masszázsával, az izmok masszázsával pedig tonizálni tudjuk az arcizmainkat.

A Gua Sha masszázs eredetileg a hagyományos kínai orvoslásból származik. A “Gua” lefordítva “simítást”, a “Sha” pedig „vörösödést” jelent. Ez a masszázs egészségügyi aspektusára utal. A jótékony Selfcare kezelés elsősorban a nyirokáramlás stimulálására, a szervezet méregtelenítésére szolgál, azonban közvetlen pozitív hatást biztosít a bőr számára is: a bőr feszessé válik, az apró ráncok kisimulnak.

Thai arcmasszázs: Az arcmasszázs nemcsak szépít, de komoly gyógyító hatással is rendelkezik. A kozmetikai masszázs célja a szövetek rugalmasságának és feszességének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése, kialakulásának késleltetése, a szervezet frissítése, fáradtság csökkentése. Magában foglalja az arc energia pályáinak masszírozását is. Mindenkinek javasolt.

Indiai ayurveda: A fej a tudatosság, az elme székhelye. Amennyiben a fej megdől, a látás csökken, és a tudatosság hiányt szenved. A fej a test fővárosa, és az összes Yin és Yang meridián egyesülése.

Rohanó világunkban a számítógépek elterjedésével egyre több ember végez irodai munkát, állandó stressznek kitéve. Számos rendellenesség figyelhető meg a stresszes életmód és a rossz testtartás következményeként. Mint például a különböző gerincbetegségek, a renyhe bélmozgás, az emésztési nehézségek, vagy akár az álmatlanság. Ezen problémák javításában segít ez a masszázsfajta.

Akupresszurás ránctalanító arckezelés: Az akupresszúrás pontok stimulálásával a bőr feszesebb lesz, fiatalosabb, egészségesebb kisugárzást biztosít.

Lávaköves masszázs

Forró csoda relaxációhoz, izomlazításhoz.

A lávaköves masszázs olyan alternatív masszázs fajta, amely az ayurvéda filozófia alapján pozitív energia bevitellel a csakra pontokra irányul. A hőhatáson keresztül az izmok és az ízületek lazítására és a reumás betegségek gyógyítására szolgál. Rendkívül jó depresszió és stressz oldására. A gyógyterápia sikerét mutatja a kezelés gyors elterjedése a világ minden táján.

A kezelés időtartama 30 vagy 60 perc. Kúraszerű alkalmazása (minimum 5 alkalom) ajánlott. A keringési rendszerre gyakorolt hatása miatt kedvelik leginkább. Kitágítja a véredényeket, gyorsítja a vérkeringést, stimulálja a nyirokkeringést, eltávolítja a méreganyagokat, segíti a sejtek víz utánpótlását.

Baba és gyermek masszázsok

0-24 hónapos korig:
Kor és fejlődés függvényében alakítjuk a fogásokat. Segíti és támogatja az idegrendszer megfelelő fejlődését, segít az egészség megőrzésében. Segít a megfelelő mozgás sorrend kialakulásában, erősíti az izmokat. Megalapozza a későbbi mozgáskoordináció kialakulását.

2-12 éves korig:
Segít a mozgás megfelelő fejlődésében, a testséma kialakításában.

Segít megelőzni a bokasüllyedés vagy lúdtalp kialakulását, illetve azok terápiás kezelését kiegészíti.

Egész kicsi korban kezdve elősegíti az ujjak fejlődését, az íráskészség kialakítását. Jó stresszoldó, támogatja a sport szeretetét, segíti az idegrendszer megfelelő fejlődését.

Kismama masszázs

Semmi sem lehet fontosabb egy kismamának, mint a terhesség zavartalan lefolyása. A kismama masszázs fontos szerepet játszik kisbabánk egészséges fejlődésében. Épp úgy hatással van a babára, mint a mamára. 

A terhesség sokszor jár nem kívánt mellékhatásokkal, amik rossz hatással vannak ránk. A masszázs során ezeket a mellékhatásokat igyekszünk kezelni, megszüntetni.

Ezzel egyidejűleg csökken a stressz, javul a közérzet és a teherbíró képesség. Érdemes már a babatervezéskor elkezdeni.

Bambusz masszázs

Természetes adottságait kihasználva alkalmazhatjuk a testi és lelki feszültségek oldására, fejfájás és nyaki fájdalmak kezelésére, felfrissülésre, relaxálásra, kötőszövet erősítésére. Erősebb formában a mélyszövetekig tud hatolni.

A speciális és egyedi masszázstechnika segítségével fokozhatjuk az anyagcsere folyamatokat, csökkenthetjük a fájdalmat, megnyugvást és megkönnyebbülést teremthetünk általa, ezért a csontokra és az ízületekre nem hárul szükségtelen terhelés. 

Csökkenthető a stresszt és a fáradtság, stimulálhatja az idegrendszert, nyugtathatja az idegeket. A lerakódások, felhalmozódott salakanyagok, anyagcseretermékek távozását megkönnyítheti.

Jótékony hatást fejthet ki az izomrendszerre, javíthatja a vérkeringést, segítheti a nyirokrendszert.

Test- és fülgyertyázás

Kiváló fülgyulladás esetén, fájdalom csillapításnak, méregtelenítésre, ízületi reumatikus fájdalmakra, nőgyógyászati panaszokra, emésztési problémák esetén, légút tisztításra, sebgyógyulás elősegítésére, idegi lelki kezelésként. Amitől nem kell tartanod, az, hogy ebből bármiféle mellékhatás alakul ki.

Tibeti mézes masszázs

Szinte senkit sem kerül el a fájós hát és a merev izomzat, aki egész nap ül a munkahelyén, vagy fő állású anyuka. Ráadásul naponta sokféle káros anyaggal, toxinokkal találkozik a szervezetünk. Ezek mindenhol jelen vannak, az ételben, a gyógyszerekben, a levegőben, elveszik az energiánkat, fáradtnak érezzük magunkat, és sok más egyéb problémát is okoznak.

A mézes masszázsnak kettős hatása van: enyhíti a hátfájást, egyben segít a szervezet méregtelenítésében is. 

A mézes masszázs a méz és a masszőr nyomó fogásai jótékony hatásainak kombinációja. Lehetséges, hogy nem gondoltad, de a mézes masszázs segít neked a fogyásban. A méz megadja az izmoknak a hiányzó ásványi anyagokat, és bestartolja a zsírégetést. Most újra divatba jön az, amit elődjeink már tudtak.

Thai gyógynövényes labdacs masszázs

Testre: A meleg herbál labdacsokat a bőrre helyezve a bőr pórusai megnyílnak, így a gyógynövények közvetlenül az izmokban fejthetik ki gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antiszeptikus hatásukat. A thai gyógynövényes masszázs hagyományos eljárás a tradicionális thai orvoslásban.

A nagy gyógynövényes labdacsok különféle gyulladásos megbetegedések enyhítésére használatosak az egész test felületén. Serkentik a vérkeringést és javítják a test energiaellátását. Melegítő hatással rendelkeznek. Segítenek az izomfájdalmak enyhítésében.

A kis gyógynövényes labdacsok különféle arckezelésekhez használatosak. A gyógynövényes labdacs az arcot élénkebbé, sugárzóvá varázsolja és az arcbőr selymesen puha lesz tőle. A speciális gyógynövény-keverék táplálja a szöveteket, javítja a fáradt, száraz, érzékeny bőrfelület tápanyag ellátását, eltávolítja az elhalt sejteket, és peeling hatásának köszönhetően kisimítja a bőrt.

Arcra: A gyenge vérellátás, a fáradtság és a stressz gyakran okoznak ráncokat és sápadt arcbőrt. Az arcmasszázs megmozgatja az elgémberedett arcizmokat, élénkíti a vérkeringést, így visszatér az arcbőr természetes színe, és ismét egészséges kinézetű lesz. Masszázs közben ráadásul pihenhetsz is, így megszabadíthatod a testedet a feszültségtől és a stressztől, ami negatív hatással van nem csak a fizikai, hanem a mentális oldalunkra is.

Aromaolajos thai masszázs

Az aromaolajos thai masszázs csupán csak annyiban hasonlít a nyugati masszázs technikákhoz, hogy ezt a masszázsfajtát még Thaiföldön is ágyon végzik. A testnek fizikailag is kellemes ellazulást nyújt, de ennél sokkal többet is segít, mert az energiapályákat 10-szer átjárjuk a masszázs során. Nem az izmokat és a kötőszövetet gyúrjuk, mégis a feszülő fájdalmas csomók és blokkok sokkal tartósabban kioldódnak.

Lomi-lomi test- és arcmasszázs

Testre: A ma népszerű terápiás és relaxáló módszerek között kiemelt helyet foglal el a lomi-lomi gyógyító hawaii masszázs. Ennek a masszázsnak a hatása nemcsak a fizikai, hanem az érzelmi és lelki szférára is kiterjed. Segít a fájdalom leküzdésében, segít megszabadulni a lelki blokkoktól, rossz emlékektől, traumatikus eseményektől, és arra összpontosít, ami itt és most történik, vagyis visszatérni a valóságba, és a jelenben lenni.

Arcra: Lelki blokkok oldásán át a tökéletes egyensúlyig.

A lomi-lomi egy hagyományos hawaii masszázs technika, amely hosszú, áramló mozdulatokat alkalmaz az egyensúly és harmónia elérése érdekében. Ennek a masszázstípusok számos előnye van. Csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget, enyhíti a fejfájást, nyakfájást, és fáradtságot. Javítja a keringést, javítja a bőr egészségét.

Masszázs ellenjavallatai

 • láz
 • fertőző betegség
 • terhesség bizonyos szakaszai
 • daganatos megbetegedés (kivéve végstádium)
 • kezeletlen magas vérnyomás
 • kezeletlen szív és keringési problémák
 • akut gyulladás (piros, duzzadt, meleg, mozgáskorlátozott)
 • előrehaladott csontritkulás
 • hámhiány
 • friss trauma, műtét után 4-6 hétig
 • visszeresség esetén a visszeres területet ki kell hagyni
 • menstruáció egyéni elbírálás alapján
 • legyengült, alkoholos, beszámíthatatlan állapot